Onze troeven

Vaste structuur

Het internaat zorgt voor een duidelijke structuur.
In een maatschappij die steeds hectischer wordt, hebben jongeren nood aan regelmaat en routine.

We bieden een evenwicht tussen tijd voor gezond eten, studie/huiswerk, ontspanning en slaap zodat de internen elke dag met vernieuwde energie aan de slag kunnen.

Studiebegeleiding

 • een apart studielokaal met persoonlijke studieruimte

Iedereen heeft een persoonlijke ruimte die kan aangekleed worden tot een echte studieruimte. De leerlingen kunnen gebruik maken van post-its om te plannen of zaken zeker niet te vergeten.

 • Leerlinggerichte studiebegeleiding (in samenwerking met de school)

De studieresultaten worden gecontroleerd en bijgehouden. Dit om de evolutie van elke intern persoonlijk op te volgen. We maken gebruik van een kladschrift. Hierin noteren de internen samenvattingen, oefeningen… Zo kan zowel de leerkracht als de begeleider controleren of er wel voldoende voor de vakken gestudeerd wordt. De studiehouding en persoonlijke groei van elke intern geven we door aan de attituden en klassenraden.

 • Mogelijkheid gebruik laptops internaat en afprinten taken

Iedere intern mag een eigen laptop of tablet van thuis meenemen op het internaat. Er zijn echter laptops van het internaat voorhanden in de studieruimte.
Het gebruik van een laptop gebeurt onder begeleiding. Ook de werking van smartschool wordt extra uitgelegd.

 • De 3de graad mag op de kamer studeren.

Deugddoende ontspanning

Er is natuurlijk ook nog tijd voor activiteiten. Zo spelen we na het avondmaal vaak op de WII in de ontspanningsruimte. In deze ruimte kan je ook strips lezen, tv kijken of een gezelschapsspel spelen. Ook heb je elke avond de kans om te sporten of je kan tot rust komen in je kamer of …

Op woensdagnamiddag is er een grote activiteit. We shoppen erop los in ’t stad Roeselare, maken alcoholvrije cocktails, eigen juwelen, gaan naar de film, spelen stratego, houden een nieuwjaarsreceptie of carnavalsshow, zwemmen, maken een dessert, pizza of verschillende pasta’s.

Individuele kamer

Op internaat verblijven gebeurt meestal in groep. 's Avonds heeft iedereen graag zijn eigen plekje. Daarom is er een individuele kamer voor elk van onze internen (ook de leerlingen van het lager). Deze mag ingericht worden volgens persoonlijke smaak: posters, een zitzak, foto's, een extra zeteltje....
Op die manier voelen onze internen zich sneller thuis en hebben ze hun eigen privacy.

Eigen keuken met gezonde maaltijden

Er wordt veel belang gehecht aan gezonde maaltijden: bij ons op school en internaat is er een eigen grootkeuken. Alle maaltijden worden dus ter plaatse klaar gemaakt met verse ingrediënten door onze huiskoks.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een weekmenu, zowel voor 's middags op school als voor 's avonds op het internaat. Er zijn bij de avondmaaltijd steeds groentjes of soep voorzien.

maandag 18 april 

 • Saint-Germainsoep
  gehaktbroodje
  bloemkool
  aardappelen
 • avondmaal: macaroni met hesp en kaas

dinsdag 19 april

 • preisoep
  tanagra
  groentenbuffet
  krielaardappelen met kruiden
 • avondmaal: boterham met ei en spek en groentensoep

woensdag 20 april

 • groentesoep
  gemarineerd varkenslapje
  fruit
  puree
 • avondmaal: pistolets met préparé of kaas met knolselder, eitjes en tomatensoep

donderdag 21 april

 • kippensoep
  vol-au-vent
  frietjes
  sla
 • avondmaal: Pizza baguette

vrijdag 22 april

 • cressonnettesoep
  spaghetti bolognaise

Ook onze jarige internen worden niet vergeten.  Bij een verjaardag zorgt het keukenpersoneel ervoor dat er een "extraatje" is.  Een zelfgebakken taart, donuts, verse fruitsalade, een uitgebreide kaasplank enz...

Communicatie met de ouders

Het is belangrijk dat u, als ouders, op de hoogte blijft van het welbevinden van uw kind op het internaat.

Op maandagmorgen is het internaat open tussen 07.30u en 08.30u. U kan er de valies uitpakken op de kamer, het bed opmaken, eventueel nog iets in je boekentas stoppen. Op dat moment is er steeds een opvoedster aanwezig die u kan aanspreken.

In het 1ste trimester organiseren we een oudernamiddag/avond zodat u de kans krijgt om het hele opvoedersteam te leren kennen. Dit kan gaan van een pannenkoekennamiddag tot een casino-avond tot…

U kan ook steeds telefonisch contact opnemen of mailen indien u een afspraak wenst te maken.